13 Ekim 2010 Çarşamba

SİVAS'DAN GELDİK GARDAŞ!



Memleketimiz yakın illerden yıllardır göç alır. Bu illerin başında da Sivas ve Yozgat gelir. Göçle Kayseri'ye gelmiş insanlar zamanla içimizden biri olur ve yadırganmaz. Sınır komşularımızın bayramlar da ve tatil günlerinde yoğunlukları artar. Çünkü o illere nazaran daha gelişmiştir Kayseri, gezilecek yerleri, sosyal imkanları, yazın fuarı, kışın Erciyes'i , alış veriş merkezleri....Bu sırayı daha da uzatabiliriz.

12 Ekim 2010 günü Kayseri Park'ta oyuncak arabalarla uğraşan ve fiyatını bulmakta zorlanan iki kişi'ye üstüme vazife olmadan fiyat kısımlarını gösterdim. Teşekkür faslına geçmişlerdeki tanıdık simaları dikkatimi çekti daha dikkatli bakınca Onların Sivasspor'lu Erman Kılıç Ve Kadir Bekmezci olduklarını anladım( Aslında Kadir Bekmezci'nin adını daha sonra net'ten öğrendim) Hafta sonu oynanacak Anadolu Derbisinden önce acaba kentin nabzını mı tutmaya geldiler diye komplo teorisi geliştirmem fazla sürmedi fakat bu teorimde "gezmeye mi geldiniz" soruma aldığım "evet kardeşim" cevabıyla suya düştü. Ezeli rakibimiz olan Sivasspor'lu futbolcuları ayak üstü sorguya çeker gibi konuşmaya devam ettikçe anladım ki Kayserispor'lu futbolcular çoğu anadolu takımından daha iyi imkanlarda ve daha iyi bir şehirde futbol oynamaktalar.

Elektronik mağazasından hafta sonu maçta görüşmek üzere deyip ayrıldığım sırada daha evvelki yazılarımda bahsettiğim Ferhat Bıkmaz'la karşılaştım. Yanımdan geçerken "adın Ferhat mı?" diyince yüzündeki ifade "lan daha beni Sivas'ta tanımıyorlar kim bu dengesiz" der gibiydi. Adım Ferhat,merhaba, nasılsın, iyiyim, kısmı da hızla tükenince tokalaşıp ayrıldık.

202 km yolu sırf alışveriş için gelen Sivasspor'lu futbolcuların bu hali içten içe hoşuma gitti, çünkü ne kadar "kardeş şehir" "dost ve komşu iller" denilse de aramızda her zaman bir çekişme olmuştur ve olacaktır. Umarım bu şehir'e yolu düşen, ihtiyaçlarını karşılamak yada tatil için gelen kitlenin yanına birde Kayserispor'u izlemeye gelen insanlar eklenir.

Not: Erman Kılıç'tan almış olduğum söz gerçekleşirse bu konu hakkında açıklayıcı bir yazı yazmayı düşünüyorum.

5 yorum:

  1. sözünü sölüüm kesin atkı istemişsindir atkıyı gönderirse ebedi dost göndermezse ezeli düşman vurun kahbeye :)))

    YanıtlaSil
  2. atkı değil alper abi:D

    YanıtlaSil
  3. Başka şehrin birinde adamın biri çıkıp "adın şu mu, bu mu?" diye sorsa ben de öyle bakarım.

    Hadi bakalım göreceğiz neymiş bu söz...

    YanıtlaSil
  4. yalnız bu sıradan adam değilki fatih abi futbolcu:) tanınmasına değil tanınmamasına şaşırması lazım...

    YanıtlaSil