1 Ekim 2010 Cuma

KISITLI KADROMUZUN EN BÜYÜK YILDIZI DA SAKATLANDI


Dario Franco Cangele, Kayserispor'daki 4.sezonuna beklenildiği gibi giriş yapıp, ilk 2 maçta 2 gol bulmuşken, 4.haftada oynanan Fenerbahçe maçının ardından ise sakatlığı sebebiyle Antalya ve Trabzon maçları kadrosuna alınmadı. 28 Eylül Salı günü Kayseri Acıbadem Hastanesinde sağ diz yan çapraz bağlarından ameliyat olan tangocu sahalardan en az 5 ay uzak kalacak.

Kayserispor'a 2007-2008 sezonunda dahil olan Cangele,Tolunay Kafkas'ın adaletli forma dağıtma geleneğinden yararlanarak takımın en büyük yıldızı, gol kralı Gökhan Ünal'dan formayı kapmıştı. Hemşehrisi İglesias'la iyi bir ikili olan oyuncu, Fortis Türkiye Kupası finalinde de ilk on birdeki yerini almıştı. Ne var ki Bursa'da oynanan final müsabakasında sol diz yan çapraz bağlarından sakatlanan süper solak kupa seremonisine bile katılamayıp kupa sevincini sahada yaşayamamıştı. Ertesi yıl UEFA'da mücadele edecek olan takımın hazırlık kampına da katılamamış ve Galatasaray'la Almanya'da oynanan Süper Kupa maçına da çıkamamıştı. Sakatlığı düzelen Cangele deplasmandaki Paris Saint Germain maçıyla ve yeni forma numarasıyla yeşil sahalardaki özlenen yerini almıştı.

Gökhan Ünal'ın Kayserispor transfer rekoruyla Trabzonspor'a satılması, yerine alınan Julius Aghahowa'nın tam anlamıyla balon çıkması, yine büyük umutlarla Sporting Lisbon'dan kiralanan Karadağlı pivot forvet Milan Puroviç'inde idman da kolunu kırması Cangele'nin hücum bölgesinde yalnızları oynamasına sebep oluyordu. 2008-2009 sezonunda 24 maçta sadece 6 gol 5 asistte kalmış olması partner eksikliğinden kaynaklanıyordu.

10 numaralı oyuncu 2009-2010 sezonunun ilk 3 maçında 2 asist yapmış olmasına rağmen Kayserispor 2 puanda kalmış ve taraftar "Tolunay istifa" demeye başlamıştı. İşler hem Tolunay hemde Kayserispor için yolunda gitmiyordu. Ariza Makukula'nın geç transfer edilişi forvet hattında yine bir uyum sorunu olacağı izlenimi uyandırıyordu. Bu soru işaretleriyle Denizlispor maçı başlamış ve başlar başlamazda Cangele sol çaprazdan kaleci Özden'i jeneriklik bir vuruşla avlamış, Makukula'yla da durumu 2-0 yapmıştı. Maçın sonuna doğru  Saidou'nun asisti Cangele'nin klas gölü ile sarı-kırmızılılar 3-0 öne geçmiş ve taraftarın yüzü gülmüş, Tolunay Kafkas beklenen forvet hattını yakalamıştı.

Makukula ve Franco ikilisinin performansı o kadar yüksek düzeyde  seyrediyordu ki takım tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturmuştu. Ligin devamında Tolunay Hoca'nın ayrılacağını açıklaması, sakatlık ve kart cezalılarının yerinin doldurulamaması ve bence yönetimsel hatalardan dolayı kendi sahamızda 3-0 yendiğimiz Ertuğrul'un Bursaspor'u şampiyon olurken Kayserispor ise ancak 8.olabiliyordu. Kayserispor, o sezon Topuz&Gökhan  ikilisinden sonra Makukula&Cangele ikilisiyle yeniden futbol gündemine oturuyor ve bütün dikkatleri Kayseri'ye çekmeyi başarıyordu.

2010-2011 futbol yılına köklü değişikliklerle başlayan Kayserispor, Şota yönetiminde yeni sezona hazırlanırken, Makukula'nın alınamayışı biz Kayserispor'a gönül verenler kadar "güzel futbol güzel gol" ilkesine sahip izleyicileri de  hüsrana uğratıyordu. Yine geç kalan bir transfer olan Marcelo Zalayeta takıma katılırken Makukula'da Manisanın yolunu tutuyordu.

Arjantin'li futbolcu Cangele'nin yerinin devre arasına kadar doldurulamayacağı apaçık görülürken devre arası da gerekli takviyenin yapılacağı da şüpheli! Çünkü genel menajer Süleyman Hurma yine ekranlara çıkıp "bütçemize uygun, yakaladığı her pozisyonu gol yapan bir forvet arayışımız var" diyecek ardından "biliyorsunuz ki devre arası transfer zor ve maliyetli" gibi söylemlerde bulunacak. Takımda has bel kader 5-6 maç kazanırsa nasıl olsa Cangele'de dönecek denilip transfer yapılmayacak.

Çamanekmekfutbol adına O'nu çok sevdiğimizi ve özleyeceğimizi belirtirim...

2 yorum:

  1. Cangele'nin sakatlığına ben de üzüldüm. Ama takım - Antalya ve Trabzon maçlarında zorlandıktan sonra - Manisa maçında Cangele'siz bir sistemin de var olabileceğini bize ıspat etti. Bu da Shota gibi bir teknik adamın emeğidir. Tolunay Kafkas'ın "çok sakat veriyoruz" demeçlerini duymaktan bıkmıştık, Shota 2 önemli futbolcusunun olmamasına bir çare buldu ve mazeretlere bürünmedi. Devre arası Cangele'nin yerine birisi gelsin gelmesin önemli değil, Shota Cangele'siz oynamanın formülünü keşfetmis bile.

    YanıtlaSil
  2. inş. diğer maçlarda da buldugu formül çözüm getirir...

    YanıtlaSil