31 Temmuz 2010 Cumartesi

GİDENLERİN ARDINDAN 2005-2006



SOL BAŞ ARKA TARAFTAN İTBAREN

GÖKHAN ÜNAL:Kayserispor'daki başarılı performansını zaten anlatmaya pek gerek yok. 2008-2009 sezonunda tranfer olduğu trabzonspor'da 15 gol atarak beklentilerin altında kaldı. Geçen sezon ise devre arası fenerbahçeye transfer oldu. Toplamda 23 maç sahadaydı ve 7 gol atabildi. "erciyes tilkisi" ne karadeniz de ne de boğazda Kayserispor'daki görkemli günlerini yakalayamadı. Bu sezonda yine semih ve alınacak olan yabancı forvetin gölgesinde kalacağı gün gibi açık. Ben artık Gökhan'ın yuvasına geri geleceği günü bekliyorum.

AYDIN TOSCALİ:Bu sezon kayserispor'dan ayrılan Aydın için henüz iyi yada kötü bir değerlendirme yapmam güç ama Aydın'ı gerek canlı gerek tv'den izlediğim maçlarda hantal bir yapıya sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Lakin ankaragücün oynayacağı futbol hücum olursa defans öne kurulursa Aydın ağır kalır ve "çok sabırlı" ankaragücü taraftarının diline düşer.

KAMBER ARSLAN:Esasen içimizden biri olan Kamber'i eleştirmeyi pek sevmesemde şuan Erciyesspor'da olmasından ve süperligte yer alamaması onun durumunun en net göstergesidir. 2008-2009 sezonu başında Erciyesspor'a gönderilen Kamber o sezonun devre arasında Antalyaspor'a transfer olmuştu. Aslında bu onun için gayet güzel bir şanstı ama Şifo Mehmet'in gözüne giremedi ve sezon sonu serbest bırakıldı. Yarım sezon hiç bir takımda oynamayan kamber geçen sezon devre arası erciyese tekrar geldi. Erciyespor'da ne yapar nasıl bir oyun sergiler bilemeyiz ama uzun bir süre süperlig yüzü göremeyecek gibi görünüyor.

MEHMET TOPUZ: "halaoğlumuz, gururumuz, biricik kaptanımız vs vs" son on yılın en ilginç transfer olayıyla fenerbahçe'ye giden futbolcu. İstatistik ve karizma olarak Kayserispor'daki günlerini mumla aradı. Belki de giderken Kayseri halkına kayserispor taraftarlarına bir teşekkür etmemesi, beddua ya kadar varan sitemler alması, bu performansında rol oynamıştır kimbilir. Bu sezon ne yapar orası da ayrı bir muallak. Çünkü Kayserispor da sakatlık nedir bilmeyen, biyonik adam istanbul'un nemine rutubetine dayanamayıp sürekli sakatlar listesinde yer alıyor. eee erciyesin ayazından sonra istanbul'un "yumuşak" havasını soluyan topuzda yumuşadı anlaşılan...

MUAHMMED HANİFİ YOLDAŞ: 2005-2006 sezonunda kiralık olarak formamızı giyen bu yağız delikanlı; 3 numara saç tıraşıyla sag savunmacı rolünde kayserispor'da tanınmıştı. Ankaraspor'da doğru dürüst forma şansı bulamazken, Ertuğrul Sağlam'dan formayı almıştı. Çok parlaktı, harikaydı diyemem ama şuan ki halinden daha iyi bir durumdaydı. Ankaraspor-Ankaragücü birleşmesinden sonra hangi takımda futbol oynayacağı hala belli değil. İçten mücadelesini tekrar yansıtsa bile ne kadar üst seviyede futbol oynayabilecek bekleyip göreceğiz.

DİMİTAR İVANKOV: 3yıl kalemizi koruduktan sonra hayli garip bir şekilde bursapor'un yolunu tuttu. Şampiyon olan takımın kalecisidir, bulgar milli takımının kalecisidir lakin çok abartılacak bir kaleci değildir. Nedeni ise yan toplara hakim bir kaleci olamamasıdır ve ağırlığından kayanaklı yaptığı akılalmaz hatalardır. Yine de şuana kadar ki en iyi Türkiye performansını Kayserispor kupa zaferinde ve bursanın şampiyonluk sezonunda gösterdiğini belirtmek gerekir.

ALEX YORDANOV: Gidişine en çok üzüldüğüm ve zamansız gitti dediğim furbolcudur. Kocaelispor'la başlayan türkiye kariyeri istanbulspor ve kayseripor'la devam ettikten sonra ankaragücü ve konyaspor'la noktalandı. 1 yıl kadar ülkesinde farklı takımlarla idmana çıktıktan sonra geçen yıl cherno more varna'da futbola döndü. Bu yıl ise levski sofya'da kariyerinin son demlerini yaşıyor. ALEX YORDANOV deyince benim aklıma verdiği akıllı paslar ve kayserispor'dan ayrılırken ki gözleri yaşlı bir şekilde "antrenör böyle karar vermiş, ben ayrılmak istemiyordum" cümlesi geliyor. Hamed Kavianpour için Ertuğrul Sağlam tarafından gözden çıkarıldığıda unutulmamalıdır. O da ayrılan diğer futbolcuların çoğu gibi kayserispor'daki performansından uzak bir şekilde futbol oynamaya devam etmektedir.

ERGÜN TEBER:Yine içimizden biri olan ergün, Hikmet Karaman'ın genç yaşta takıma monte ettiği güzide sol bekimizdi. Savunması hayli zayıf ve kendine özgüveni eksik olmasa şuan türkiye'nin bir numaralı sol geri oyuncusu olabilirdi. "Toledo'nun arkasında yedek kalmam" sözleri üzerine sakaryaspor'a gitti ve forma şansı bulsada sezon sonu takımı küme düştü. Ardından Erciyessporla küme düşme hüznü yaşadıktan sonra Çaykur Rizespor'da da aynı hüznü terkrar yaşadı. Küme düşmekten sıkılmış olsa gerek bir sezon gençlerbirliği'nde forma giydi. kırmızı-siyahlı ekiple kayserispor arasında oynanan fortis kupasının finalinde penaltı atışlarında vuruşu kaçırıp kupayı bizim almamızda önemli "katkı sağladı"( mehmet çakır'ın kullanması planlanan penaltıyı ipimizi çekmek için o kulandı ama kendi ipini çekti ). Zaten kayserispor'a en faydalı icraatı galatasaray maçında gökhan ünal'a 2 asist yaparak gökhan'ı tanıtması ve bursa da oynanan maçta lehimize penaltı kaçırmasıydı. Gençlerden sonra Kocaelispor'a giden ergün 2-3 maçta yine asist yapıp hücum özelliklerini bir parça sergiledi. Kocaelide çıplak gözle izleme fırsatı bulduğum maçlarda takıma yaptığı katkı fena olmasa da Ergün'ün makus talihi olan küme düşmek Kocaelide'de yakasını bırakmadı. Son olarak Kasımpaşa'ya giden ergün herkesi şaşırtarak küme düşmedi, hatta kayserispor'da ki formuna benzer bir grafik çizdi. Bakalım Turkcell Süper Lig de kalıcı olabiliecek mi?

RAGIP BAŞDAĞ:04-05 sezonunda ligin alex'le beraber en değerli oyuncusu şeçildiği sakaryaspor'dan galatasaray'ın kadrosuna dahil edildi. Hazırlık kampını galatasaray'la geçiren ragıp, erick gerets'in gönderilsin talimatıyla kayserispor'a geldi. 3,5 yıl formamızı terleten ragıp bizim gibi ortanın üstü takımlar için ideal bir oyuncu olduğunu kanıtladı. 2 yıl ertugrul 1.5 yıl Tolunay hoca zamanında takımdaki yerini aldı. Tolunay hocanın saidou ile iyi bir ikili yaratmasına karşın, hücumu destekleme ve yaratıcılıkta doğuştan yetersiz kalması takımdaki geleceğinin sorgulanmasına sebep oldu. Geçen sezon es-es ile anlaşan ve artık tercübeli futbolcu statüsünde olan ragıp burada da kalıcı olamadı ve yeni sezonda Bucaspor'la anlaştı. Ragıp deyince de benim aklıma az alkmaar rövanş maçında durum 1-0 lehimizeyken, kaleciyle karşı karşıya yanında gökhan ünal varken topu kaleyeye vurarak direğe nişanlaması geliyor. Belki o golu atsa yada attırsa Az Alkmaar'ı eleyebilirdik. Bülent uygun'un yönetimindeki bucaspor'da nasıl bir grafik çizecek bekleyip göreceğiz.

İLHAN PARLAK:Bu kadar futbolcu içinden takımdan ayrıldıktan sonra hiç birşey yapamayan tek futbolcumuz maalesef İlhan Parlak. Kayserispor'a geldiği dönemden beri yakından tanıdığım İlhan, tüm taraftarın sevdiği genç yeteneğimizken şuan fenerde tutunamayan, ankaraspor'a gidip birleşme sonucu ankaragücü'ne geçen, son 3 yılda başarı karnesine hiç bir artı ekleyemeyen golcü görünümünde. Umarım karabükspor'da doğduğu şehrin takımında yapamadığı patlamayı yapar.

SAMUEL JOHNSON: Cümleme başlarken O'nu çok özleğimi belirtmek isterim. Kasseria'nın önünden her geçtiğimde, özellikle de köşedeki Mc Donalds'ta otururken hep bir yerden çıkacağı hissine kapılırım. Gaziantep'te parladıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olup şampiyonlar liginde ve süper ligte formayı sırıtından çıkarmayan oyuncuydu. Galatasay maçında frikikten gol atarak fenerlilerin yüzünü güldürürken, golün oluş biçimide tüm Türkiye'yi güldürmüştü. Fenerbahçe'den gerisin geri Gaziantep'e gelen johnson 1 yıl eski kulübünde oynadıktan sonra kayserispor'a transfer oldu ve kariyerini erciyesin eteklerinde noktaladı. Daha sonra ülkesi Gana'da adını hatırlayamadığım bir kulüpte yardımcı antrenörlük görevine başladı. Kayserispor taraftarının maçtan önce "coni baba'yı" çagırıp yumruk şov yaptırdıktan sonra "bir şarkısın sen ömür boyu süreceeeek" tezehüratı beni çok hüzünlendirirdi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder