17 Şubat 2011 Perşembe

ELVEDA GÜLSARI


    Sezon başında Rus ekibi Spartak Nalchik'ten bonservis bedeli ödenmeden alınan Aleksandr Amisulashvili, ilk başta Şota'nın hemşehri kontejyanından alınmış gibi görünüyordu. Transferi resmileşince internetten geçmiş istatistiklerine baktığımda fazla kart görmeyen, sakatlık yaşamayan dolayısıyla oynadığı takımların çoğu maçında görev alan bir savunmacı hüviyetindeydi.

    Bu istatistikler Aleksandr'ın 5 numaralı Kayserispor formasını giydikten sonra da katlanarak devam etti. Türk stoperlerin genel sorunu olan topu oyuna mantıklı şekilde sokamaması Aleksandr'ın en rahat yaptığı şeydi. Hani bir futbolcuyu izlerken "çok temiz oynuyor" deriz ya işte öyle bir tarzı vardı. 21 maça çıktığı süper lig'de 2 gol, 2 asist ve gördüğü 3 sarı kartla taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekti. Adının zor telaffuz edilmesinden olsa gerek tv yorumcuları genelde "5numaralı oyuncu" yada "aleks" diye hitap ettiler. İsim konusu zaman zaman bizimde aramızda espiri malzemesi olmadı değil, hele de bayanların yanında "Amisulashvili iyi oynadı", "Amisulashvili daha ne yapsın" gibi şeyler söyledikten sonra manasız gözlerle bize doğru bakan arkadaşlarımıza "valla billa futbolcu ismi bizim takımda oynuyor" demek zorunda kaldık.

    Resmi sitemiz http://www.kayserispor.org.tr/ de yer almayan ama çoğu gazete ve internet sitesinin resmi olarak açıkladığı habere göre Amisulashvili tekrar rusya'ya döndü. Kayserispor'la yaptığı sözleşmede  3.000.000 €'ya serbest kalır maddesi olduğu söyleniyor tabi böyle önemli haberler adı resmi olan sitemizde hiçbir zaman duyurulmaz, belirtilmez, açıklanmaz... Süleyman Hurma bir kanala bağlanırda "evet sattık", "evet aldık" derse biz haberdar oluruz yoksa oda yok... Sürekli avrupa standartlarındayız diyorlar alın size avrupa standardı bir kulübün resmi sitesinin linki yakarda girin bakın!

    Eren Güngör maalesef hala sakat, Önder Turacı'nın ne yapacağı belli değil, çok sevdiğim, adı Kayserispor'la geçtiğinde 20 yaş altı maçlarını izlediğim ve hayran kaldığım Serdar Kesimal 2.yarı itibariyle bence formsuz... Sağ bek sorunumuz yıllardır devam ediyorken birde kaleci problemimiz çıktı. Olumsuz bakmamak lazım diyeceğim ama şuan için takımdaki tek olumlu şey yeni transferlerin yarattığı güzel hava. Bu güzel hava da alınacak kötü sonuçlarla dağılabilir.


    Amisulashvili'nin yeni takımı Kuban Krasnodar. Akrabalık bağlarımdan dolayı Rusya Premier Lig'inde maç sonuçlarını ve denk gelirse maç özetlerini izlediğim bir takım olması bu üzücü transferin benim açımdan tesellisi oldu. Krasnodar bu sene tekrar çıktığı premier ligde kalıcı olabilmek için Lacina Traore, Zelao ve Dacian Varga gibi isimleride kadrosuna dahil etti.

    Sarı-Kırmızı'dan sonra giyeceğin Sarı-Yeşil forma içinde başarılar dilerim. Elveda GÜLSARI...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder