25 Ekim 2010 Pazartesi

ALMANLARA KARŞI GURBETÇİLER...


25 Ekim 2010 pazartesi akşamı oynanan Kayserispor-Beşiktaş maçı on dakika önce bitti ve gülen taraf şanlı Kayserispor oldu. Maç boyunca baskılı görünmese de etkili ataklar ev sahibi ekipten geldi. Sakat olan Troisi ve Cangele'nin yanı sıra cezalı olan Zalayeta'nın takımdaki boşlukları zaman zaman hissedilse de Kayserispor'lu futbolcular emeklerinin karşılığını uzatmalarda da olsa almayı başardı.

Beşiktaş maç esnasında cılız ataklarla Kayserispor kalesinde tehlike yaratamazken, siyah-beyazlıların kullandığı köşe vuruşu sonrası uzaklaştırılmak istenilen topun ceza sahasında gelip Tekke'nin kafasını bulduğu an bizim için yürekleri ağızlara getiren tek andı.

İki haftadır mağlup olan  Bjk'nin maç öncesi kurduğu üç puan hayalleri, maç içinde bir puana dönüşürken bu umutla saniyelerin tükenmesini bekleyen siyah-beyazlılara asıl şoku genç yıldızımız Furkan Özçal yaşatıyor ve Abdullah'ın mükemmel pasına ofsayda düşmeden yetişip "kutsal yuvarlağı" ağlara bırakıyordu. 90 dakika boyunca ısrarla Bjk defansı aralarına koşan ve ilk yarıda kaptan Mehmet Eren'in ortasında yaptığı vuruşla golle buluşamayan Furkan, Santana çıktıktan sonra bile hücuma destek vermeyi sürdürüyordu. 

Kayserispor'un orta sahasındaki Selim Teber ve Furkan Özçal Almanya'da yetişmiş oyuncular olarak, Beşiktaş'ın orta sahasında ki iki Alman  Fink ve Ernst'e kök söktürmeyi başardılar. Aynı takımın bir diğer almanı Hilbert'de varlık gösteremezken karşısındaki Hasan Ali hatasız oynuyordu. Serdar Kesimal iki farklı bölge de üstüne düşeni yaparken,Ömer Şişmanoğlu önceki maçlara göre daha etkili bir oyun sergiliyordu. Kısacası sarı-kırmızılıların Almanya patentli oyuncuları aynı dili konuştukları rakiplerine karşı fark yaratıyorlardı.

Bu soğuk iş gününde maça gidip memleketini destekleyen büyük taraftara ayrıca selam olsun... Dün şehrimizin her yanında Galatasaray, Fenerbahçe formasıyla gezen kayserililere, bugün Bjk forması sırtında dolaşan kayserililer de eklendi ama "memleket hainlerinin" yüzleri bu hafta da gülmedi umarım asla gülmez...




5 yorum:

  1. Umarız bu şekilde devam eder ve insanlar milli benliklerini unutmadan hareket etmeyi öğrenirler.

    YanıtlaSil
  2. umarız söyleğiniz gibi olur hocam:)

    YanıtlaSil
  3. memleketin ekmegini yiyemediğim için ben bjkliyim sadece :) bize ekmek vermeyen kayseri utansın en büyük adıyamanspor :))

    YanıtlaSil
  4. mustafa cenk ilhan26 Ekim 2010 07:45

    alper bey lütfen adınızla yorum yapınız:D :D

    YanıtlaSil
  5. anadoludan bir şampiyon daha çıkacak o da herşeyiyle büyüyen gümbür gümbür gelen büyük kayserispor:)) m.özcan

    YanıtlaSil