8 Aralık 2010 Çarşamba

KAYSERİ TARİHİNİN EN ENTERESAN MAÇI VE ZEYNEP MANSUR'LU SEZON AÇILIŞI


2006-2007 sezon açılışında Kayseri Atatürk Stadı'na gelen Zeynep Mansur, az sayıdaki taraftarı böyle selamlıyordu.

26 Temmuz 2006'da yapılan açılışa Antalyaspor davet edilmiş, maçın ilk yarısında Slovak oyuncu Pavol Straka 2 gol atmıştı. Tribünlerde "bu takım düşer", "böyle olmaz hacı abi" gibi söylenmeler başlamıştı. Maçın geri kalan kısmında Erciyesspor'da yanılmıyorsam 2 gol atmış ve maç berabere sonuçlanmıştı.

Kayseri Erciyesspor 06-07 sezonuna Cenk İşler, Agali, Lazarov, Radomir Djalovic ve Mehmet Eren Boyraz gibi 5 forvetle girmiş, teknik patron ise Mustafa Ugur'du. İlk maç Fenerbahçe karşısında 6-0 mağlup olunuyor ve kötü gidiş başlıyordu. İlk yarının ortasından Mustafa Uğur'la yollar ayrılıyor, yerine de Werner Lorant getiriliyor fakat sonuçlar değişmiyordu. Takım koskoca ilk devreyi 11 puan ve -23 averajla tamamlıyordu.

Devre arası Erol Bedir ve yönetiminin yerine Ziya Eren ve yönetimi gelirken, Werner Lorant'tan boşalan göreve  Bülent Korkmaz uygun görülüyordu. Bülent Korkmaz yönetimindeki takım 2. yarı şahlanıp en çok puan toplayan 5. ekip olsa da 37 puanla kümede kalmayı başaramıyordu. Ayrıca Erciyesspor Türkiye Kupasında finale kadar yükselip, finalde hakemin yoğun çabaları sonucunda Bjk'ya mağlup oluyordu.

O sezonun 31. haftasında iç sahada Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldığımız ve küme de kalma şansımızı %90 oranında yitirdiğimiz müsabaka, bence Kayseri futbol tarihinin hatta Süper Lig tarihinin en acı 5 maçı arasındaki yerini çoktan almıştır. Çünkü 30. hafta sonunda 32 puanı olan Erciyes küme düşmeme yarışı verdiği Rizespor'u yendiği taktirde puanını rakibiyle eşitleyecek ve büyük bir avantaj yakalayacaktı.

30. hafta

Maç çok süratli başlamış ve Rizespor ilk yarıda bir penaltı yaptırıp birde kırmızı kart görmüştü. Fakat penaltı vuruşunu Lazarov değerlendiremedi. Yoğun baskılar sonucunda 28. dakikada sol çaprazdan gelişen atakta  Lazarov topla buluştuktan sonra yerden sert bir vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı ve  hatasını bir parça da olsa telafi etti. Tribünde inanılmaz bir sevinç başlarken 10 kişi kalan Rizespor panikliyordu

2. yarıda Erciyesspor kalesine neredeyse hiç gelemeyen Rizespor, bir penaltıya daha sebebiyet veriyor ve yine kırmızı kartla cezalandırılıp sahada 9 kişi kalıyordu.  Maçtaki 2. penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına yine Lazarov geliyordu. Herkes penaltıyı O'nun kullanmasını bekliyordu ama Djalovic yedek kulübesine gidiyor ısrarla penaltıyı kullanmak istiyordu. Tam önümde gerçekleşen bu olayın sonu pek hayra alamet gözükmüyordu. Lazarov topu Djalovic'e gönülsüz hemde o kadar gönülsüz bırakıyordu ki "al atama" der gibiydi. Neticesinde maçtaki 2. penaltı vuruşunu sezon başında Almanya'dan büyük umutlarla takıma katılan Karadağlı oyuncumuz Djalovic kullanacaktı. Ve kullandı da  ama gol olmadı!

Bu nasıl bir kısmetsizliktir anlayamıyordum. 2 penaltı kaçırmıştık ve rakip 9 kişiydi ama durum hala 1-0'dı. Hayatımın en gergin dakikaları bir türlü geçmiyor geçmiyor geçmiyordu. 90. dakika gelmiş çatmıştı, 3 puan neredeyse garantiyken Gineli oyuncumuz Daouda Jabi'nin hatası sonucunda köşe vuruşu kazanan Rizespor, takım halinde kalecisi de dahil ceza sahamıza gelmişti ve oluşan karambol neticesinde topu ağlarımızda görmüştük. Durum 1-1'e gelmişti ve  Erciyesspor'un küme de kalması imkansızlaşıyordu.

31. hafta

34.hafta yani lig'in sonu. Elimizden kaçırdığımız Rize 15. son dört hafta 2 puan alan Anltayaspor 16.

O gün  stadı dolduran ve canlı canlı bu drama tanık olan insanların neler hissettiğini sizlere anlatmam inanın çok zor. Ben 2006-2007 sezonunda 31. haftada yaşadığım bu olaydan sonra, ne Kayserispor'un ne de Erciyesspor'un geri kalan maçlarına gitmedim. Belki size abartı gelecek ama ne zaman Çaykur, Çay, Rize kelimelerini duysam aklıma hemen 1-1 biten bu maç gelir.

"Futbol lezzettir" sözünün tam karşılığıdır benim için 2006-2007 sezonundaki Erciyesspor'un durumu. Zeynep Mansur'la tatlı başladı, Çaykur Rizespor'la demli bitti.








2 yorum:

  1. Şekersiz içilen demli çay tarzında bir yorum yapacam ben de.. Tadı acı fakat keyifli.. bence bir aksilik çıkmazsa bu sezon Erciyes 1. lige çıkacak :)

    YanıtlaSil
  2. dayı ellerine saglık..

    YanıtlaSil